Sla je vleugels eens uit!
Voor meer info
+31(0)165 - 31 81 67
facebook twitter Google+ linkedin Pinterest Instagram YouTube

Piloten opleiding

Onze opleiding tot verkeersvlieger is een modulaire dagopleiding. Hierdoor kunnen we flexibeler werken en de opleiding beter aanpassen aan jouw wensen. Doordat de theorie wordt gecombineerd met de praktijk krijgt de leerstof meer betekenis. En je kunt gelijk gaan doen waar je voor bent gekomen: Vliegen!

Selectie procedure

Allereerst dien je medisch goedgekeurd te worden (klasse 1). Daarna begin je met de theorie en parallel daaraan ga je 10 uur praktijkvliegen, wij noemen dit de pré-selectiefase. Op basis van deze kennismaking kunnen wij aangeven of je wel of niet geschikt bent om door te gaan met de opleiding. Wij letten hierbij op je vliegcapaciteiten, het inzicht in de lesstof, maar ook of je beschikt over een goede motivatie, interesse en doorzettingsvermogen.

Opleiding per fase

Onze verkeersvlieger opleiding bestaat uit 6 fases. Na elke fase ontvang je een brevet, certificaat of een bevoegdverklaring. Zo heb je na elke fase iets tastbaars in handen. Alle fases staan hieronder beschreven of bekijk in het filmpje de uitleg van Herman.

  • Fase 1 PPL (Private Pilot License)
  • Fase 2 Theorie ATPL (Airline Transport Pilot License) en ervaringsuren vliegen
  • Fase 3 IR (Instrument Rating)
  • Fase 4 CPL (Commercial Pilot License)
  • Fase 5 ME (Multi Engine)
  • Fase 6 MCC (Multi Crew Concept)

Duur en kosten

De duur van de opleiding varieert tussen de 22 maanden tot maximaal 3 jaar, afhankelijk van je inzet en de tijd die je beschikbaar hebt. De kosten van de gehele opleiding bedragen zo'n € 105.000

Financiering

De opleiding tot verkeersvlieger is duurder dan de meeste opleidingen. Daarom sluiten veel studenten een financiering af. Wij adviseren je graag hierin.